Шукати в цьому блозі

середу, 16 жовтня 2013 р.

Громадянська мережа ОПОРА

Представляємо Вам Громадянську мережу ОПОРА, створену 14 грудня 2005 р.


"Ми працюємо задля розвитку громадянського суспільства в Україні як фундаменту суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави"

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. 
Метою об'єднання є активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.
  • Забезпечення відкритості та прозорості діяльності органів та посадових осіб державної влади і місцевого самоврядування в Україні. 
  • Підтримка та розвиток ініціативних груп і середовищ на рівні місцевих громад, їх об’єднання в загальноукраїнську мережу співпраці та комунікації. 
  • Формування знань та навичок громадської активності в мешканців територіальних громад, сприяння професійному вдосконаленню активістів неурядових організацій. 
  • Активізація участі громадян в суспільному житті і розвиток потенціалу громадянського суспільства в Україні як фундаменту суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави.
  • В довготривалій перспективі — структуризація людей та ініціатив, які були залучені до діяльності, до формування загальнонаціональної мережі громадянського представництва та структурування суспільства, спрямованого на інтеграцію європейських демократичних цінностей.

14 жовтня 2013 р. Громадянська мережа ОПОРА презентувала сайт, який створено з метою допомогти громадянам стати більш поінформованими про діяльність парламенту. 

пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України

Представляємо Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України (скорочуємо надалі Держінформнауки).
Держінформнауки України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра освіти і науки, молоді та спорту України.
Держінформнауки входить до системи органів виконавчої влади та утворюється для реалізації державної політики у сфері наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, інформатизації, формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів, створення умов для розвитку інформаційного суспільства.

Основними завданнями Держінформнауки України є:

  • реалізація державної політики у сфері наукової, науково-технічної, інноваційної діяльності, інформатизації, формування, використання і захисту державних електронних інформаційних ресурсів та створення умов для розвитку інформаційного суспільства;
  • внесення на розгляд Міністра пропозицій щодо формування державної політики у зазначених сферах. (Більше в Положенні про Агентство, затверджене Указом Президента України від 8 квітня 2011 року № 437)

Доступ до публічної інформації

Анонси

Як проінформувала УБА, Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації подало на розгляд Кабінету Міністрів проект Доповіді про стан інформатизації та розвиток інформаційного суспільства в Україні за 2013 рік. Про це повідомив Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко.
За його словами,

пʼятницю, 4 жовтня 2013 р.

ПДГ online

Пропонуємо Вашій увазі переглянути відео, яке Українська бібліотечна асоціація підготувала  за проектом програми «Бібліоміст».
Тепер громадяни України зможуть навчитися користуватися е-послугами національного та регіонального рівнів, використовуючи ресурси сучасно обладнаних публічних бібліотек, в яких можна ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі
«Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...