Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Субсидії та все, що про них потрібно знати


Залишився тиждень до травня місяця, коли всі українці отримають комунальні платіжки з новими, підвищеними тарифами. У зв'язку з наближенням цієї, далеко не радісної для більшості громадян події, питання, пов'язані з отриманням житлової субсидії набувають все більшої актуальності, особливо після того, як з квітневими платіжками ми з вами отримали бланки заяв щодо її призначення.
Розмаїття статей з аналітикою, критикою, коментарями та особливими думками щодо призначення житлових субсидій заполонили собою Інтернет-простір і друковані видання. Як людина, яка ніколи в житті не користувалась субсидією, я вирішила для себе спробувати хоч трішечки розібратись, як-то кажуть, "розкласти по поличках" всю "спійману" інформацію, яка на мій (не юридичний) погляд, може стати в нагоді. А потім запропонувати і вам скористатись цією, упорядкованою інформацією.

середу, 8 квітня 2015 р.

Децентралізація влади: інфографіка АМУ та інші корисні речі


Асоціація міст України презентувала інфографічні матеріали про суть, механізми та очікувані результати децентралізаційних процесів та реформи місцевого самоврядування. Матеріали підготовлені в рамках проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» (ДІАЛОГ), який реалізує АМУ.

До Вашої уваги представлено інфографіку з таких питань:
  • Чому потрібна децентралізація?
  • Про спроможну територіальну громаду
  • Повноваження органів місцевого самоврядування в об'єднаних громадах
  • Територія району: до та після реформ
  • Територія області: до та після реформ
  • Алгоритм об'єднання громад

Також запрошуємо Вас переглянути розділ "Децентралізація" на сайті АМУ, де зібрані офіційні документи, відео та презентації на тему реформи місцевого самоврядування. Серед них представлено і презентацію Володимира Гройсмана "Децентралізація влади. Реформа місцевого самоврядування".

У 2005 році на офіційний запит Президента України до Уряду Швейцарії про швейцарську допомогу у сфері децентралізації Швейцарське бюро співробітництва (ШБС/SDC) підтримало проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

DESPRO — це швейцарсько-український проект, який фінансується Швейцарською Конфедерацією через Швейцарське бюро співробітництва (ШБС/SDC) та впроваджується Швейцарським центром ресурсів та консультацій з питань розвитку (Skat). 

Україна у відгуках зарубіжної преси

Інформаційно-бібліографічний бюлетень, в якому подається оперативна інформацію про Україну, опублікована на сторінках зарубіжних ЗМІ.
Матеріал у бюлетені представлений за тематичними рубриками, а в межах рубрик – за хронологією. До всіх публікацій подано анотацію українською мовою. Бібліографічні записи подаються мовою оригіналу зі збереженням особливостей бібліографічного опису. Заголовки публікацій, окрім публікацій російською мовою, подані з перекладом українською мовою. У кінці бюлетеня представлено перелік використаних джерел з короткими відомостями про кожне видання.
З повнотекстовими версіями публікацій, представленими в електронних базах даних, усі бажаючі та зацікавлені можуть ознайомитися в читальному залі Фонду Президентів України у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського.
Матеріали серії будуть корисними для науковців, політологів, соціологів, юристів та журналістів, які займаються вивченням та аналізом інституту президентства, питань функціонування різних гілок вищої влади, проблем внутрішньої та зовнішньої політики України, а також для співробітників відповідних державних служб у ході виконання ними безпосередніх функціональних повноважень, вирішення актуальних проблем та вдосконалення роботи державних структур і їхніх підрозділів.

2015 р.

Україна у відгуках зарубіжної преси (аналітичний огляд преси) : інформаційно-бібліографічний бюлетень : Вип. 5 (огляд матеріалів ЗМІ за 20 лютого- 18 березня 2015 р.) / гол. ред.: О. C. Онищенко, академік НАН України. - Київ. - 2015. - 85 с.
Україна у відгуках зарубіжної преси (аналітичний огляд преси) : інформаційно-бібліографічний бюлетень : Вип. 4 (огляд матеріалів ЗМІ за 21 січня - 19 лютого 2015 р.) / гол. ред.: О. C. Онищенко, академік НАН України. - Київ. - 2015. - 143 с.
Україна у відгуках зарубіжної преси (аналітичний огляд преси) : інформаційно-бібліографічний бюлетень : Вип. 3 (огляд матеріалів ЗМІ за 20 грудня 2014 р. - 20 січня 2015 р.) / гол. ред.: О. C. Онищенко, академік НАН України. - Київ. - 2015. - 63 с.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...