Шукати в цьому блозі

понеділок, 11 березня 2013 р.

Міжнародний фонд "Відродження"

Міжнародний фонд "Відродження" засновано у квітні 1990 року. Він входить до заснованої Джорджем Соросом мережі Фундацій Відкритого Суспільства, що складається з національних і регіональних фондів у понад 70 країнах світу, в тому числі в Африці, Центральній і Східній Європі та на території колишнього Радянського Союзу.
Місія Міжнародного фонду "Відродження" – фінансово й організаційно сприяти становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив.
Міжнародний фонд "Відродження" розподіляє гранти між організаціями, що працюють на розвиток суспільства. Самостійно чи в партнерстві з іншими організаціями фонд ініціює та втілює проекти, важливі для соціального та політичного розвитку України. Серед іншого він організовує та підтримує громадські обговорення на політичні, соціальні чи міжнародні теми, організовує публікацію інформаційних матеріалів, опитування та громадські кампанії, конференції, семінари та круглі столи, запроваджує програми мікрогрантів для підтримки громадських ініціатив, що слугують інтересам суспільства.
Фінансову підтримку фонд отримує від Мережі Фундацій Відкритого Суспільства, а також від міжнародних донорів та окремих українських і зарубіжних організацій і громадян.
Програми Міжнародного фонду "Відродження"
В рамках ініціативи "Посилення правових можливостей бідних верств населення", яку реалізує Міжнародний фонд "Відродження за програмою "Верховенство права", видано декілька буклетів, які надають відповідь та описують порядок дій при вирішенні найбільш типових проблем, з якими звертаються громадяни в правові Центри.


Звертаємо Вашу увагу, що буклети мають рекомендаційний характер, тож розбір окремих ситуацій потребує консультації з фахівцем. Законодавство час від часу змінюється, тому подана інформація не є офіційним тлумаченням чинного законодавства. Додаткова інформація на цю тему, а також електронний варіант буклетів та онлайн-консультації з різних правових питань див. на сайті "Правовий простір".
Незаконне звільнення з роботи : що необхідно знати про захист права на працю?
Проекти Міжнародного фонду "Відродження"
Інформація про підтримані фондом проекти є відкритою. База даних про проекти дозволяє громадськості отримати загальні відомості про кількість проектів, назви проектів, імена відповідальних осіб, суми наданих коштів. Кожен відвідувач має змогу висловити свої думки про зміст і результати проектів.
Матеріали, видані з ініціативи чи за сприяння програм
В рамках програми "Верховенство права" видано посібник
В даному посібнику акумулюванні наявні практики створення й адміністрування Центрів правової інформації та консультацій в громадах. Тут всі зацікавлені сторони — представники органів державної влади, місцевого самоврядування та громадського сектору — зможуть знайти для себе інформацію про правове регулювання роботи Центрів, форми роботи, в тому числі й для організації діяльності у віддалених громадах, процедури й стандарти, шляхи підтримки стабільної роботи таких сервісів.
Автори посібника — керівники та юристи діючих Центрів, які працюють в громадах за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» з 2009 року сподіваються, що ця книга стане одним з перших практичних порадників з надання первинної правової допомоги в Україні та допоможе органам місцевого самоврядування, неурядовим організаціям та іншим зацікавленим сторонам налагодити роботу у цій сфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...