Шукати в цьому блозі

понеділок, 12 травня 2014 р.

Актуально до виборів!..

Всі ми, громадяни України, готуємось взяти участь у виборах Президента України. Зважаючи на вкрай тяжкі обставини, в яких опинилась наша держава через зовнішню агресію, а також, з огляду на велику кількість біженців та переселенців, спричинену агресором, особливої актуальності набуває електронний Державний реєстр виборців.
По-перше, кожен відповідальний виборець може заздалегідь перевірити наявність свого прізвища в списку виборців, а також дізнатись про місце свого голосування.
Автор здійснила цю процедуру для себе швидко і зручно.
Для цього робимо наступні кроки:
→ заходимо на сайт Державного реєстру виборців
→ тиснемо "Особистий кабінет виборця",
→ реєструємось і потрапляємо в кабінет

→ далі обираємо "Перевірити дані у Реєстрі", заповнюємо запит відповідно інструкцій і тиснемо "Відправити".
Вже наступного дня на електронну пошту надійшов лист з повідомленням про те, що моє прізвище наявне в державному реєстрі. Крім цього, відповідь містила повну інформацію про місце мого голосування.
По-друге, участь у виборах можна взяти незалежно від місця реєстрації.
До прикладу, 
Ви прописані не в Києві (Львові, Харкові, Донецьку), але постійно проживаєте і працюєте саме тут. На малу батьківщину поїхати не зможете, а проголосувати щиро бажаєте. Зараз це дуже просто!
Для того, щоб проголосувати за місцем постійного проживання, необхідно:
→ заходимо до Державного реєстру виборців
→ вибираємо "Тимчасова зміна місця голосування"

→ завантажуємо заяву (Примірний зразок заяви про тимчасову зміну місця голосування виборця) і заповнюємо його, вказуючи в шапці один з "Відділів ведення Державного Реєстру виборців".
Ознайомитись з відповідями на найбільш актуальні питання, що стосується тимчасової зміни місця голосування, Ви зможете на цій же сторінці.
Підстава: постанова ЦВК від 13 вересня 2012 року № 893 (із змінами) "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси", якою і затверджено Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.
→ далі беремо довідку з місця роботи і, разом з паспортом і всіма переліченими документами несемо в зручний вам відділ ведення Реєстру.
Ось і все: 25 травня Ви зможете проголосувати там, де Вам зручно!
Зверніть увагу! З’явитися до відділу ведення Державного реєстру виборців для подання заяви про тимчасову зміну місця голосування не пізніше 19 травня 2014 року.
По-третє
Якщо на Ви - особа, яка набула права голосу, або особа, яка має право голосу, однак виявили після перевірки, що не включені до Реєстру, то Вам необхідно:
→ подати органу ведення Реєстру письмову заяву із зазначенням відомостей про себе і копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство (паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України),
→ в цій же заяві можна вказати, наприклад, про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно (разом з документом, що підтверджує відповідний факт).
Завантажити:
Після включення виборця до Реєстру орган ведення Реєстру надішле на вказану Вами виборчу адресу повідомлення про включення до Реєстру.
НЕ ЗАБУДЬТЕ!
ОБОВ'ЯЗКОВО ПРИЙТИ НА ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ!

Майбутнє України в Ваших руках!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...