Шукати в цьому блозі

середу, 14 січня 2015 р.

Стратегія сталого розвитку "Україна - 2020"


Стратегія сталого розвитку України на період до 2020 року визначає цілі, напрямки, пріоритети розвитку країни, а також показники досягнення цих цілей. 

Метою реформ визначено досягнення європейських стандартів життя та гідного місця України в світі.

"Стратегія–2020" передбачає в рамках чотирьох векторів руху (розвитку, безпеки, відповідальності, гордості) реалізацію 62 реформ та програм розвитку держави. З них пріоритетними визначені 8 реформ та 2 програми. Визначено 25 ключових показників успішності розвитку країни.

Одним із векторів руху є вектор гордості, який має на меті забезпечення взаємної поваги та толерантності в суспільстві, гордості за власну державу, її історію, культуру, науку, спорт. За даним вектором планується Реформа державної політики у сфері культури.

Однією з пріорітетних програм стала Програма популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі.

ЇЇ головна мета - формування довіри до України, спрямування її позиціонування у світі на користь політичним та економічним інтересам нашої держави, а також на зміцнення її національної безпеки і відновлення територіальної цілісності.

Програма фокусуватиметься на забезпеченні: збільшення та оптимізації присутності України на міжнародних заходах та майданчиках, а також присутності у міжнародному академічному, культурному та громадському середовищі.

Головною передумовою реалізації Стратегії є суспільний договір між владою, бізнесом та громадянським суспільством, де кожна сторона має свою зону відповідальності.

Згідно з Указом, Кабінет Міністрів України має щороку до 15 лютого затверджувати план дій щодо реалізації положень Стратегії та щоквартально інформувати про стан виконання плану дій щодо реалізації положень Стратегії.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...