Шукати в цьому блозі

понеділок, 2 лютого 2015 р.

Благодійний фонд безоплатної правової допомоги війсковослужбовцям АТО та їх сім'ям

учасникам АТО та їх сім`ям, який було створено в  Україні в серпні 2014 року. Ініціаторами створення Фонду виступили юристи та адвокати Правової біржі FreeLawyer.ua.
"Метою створення Фонду є кваліфікована правова підтримка бійців АТО та їх рідних з питань, які виникають до і після мобілізації. Залучені правники нашого Фонду надають консультації та безкоштовну правову допомогу в оформленні документів на отримання компенсацій та пільг, які встановлені чинним законодавством України, а також інших правових питань стосовно виконання службових обов’язків військовослужбовців", - розповідає голова Фонду, Тарас М’яктов.
  • Подача документів для підтвердження участі в АТО,
  • права та обов’язки при мобілізації, представництво інтересів в суді при неналежному оформленні документів військовими комісаріатами,
  • представництво інтересів в суді при інкримінуванні справи за дезертирство, непокору, невиконання наказу, - 
це далеко не повний перелік запитань, які щоденно виникають у бійців АТО та їх сімей, і потребують негайного вирішення.

Окрім наведених вище, представники Фонду нададуть безкоштовну правову консультацію з питань надання військовослужбовцям кредитних канікул, та у разі необхідності підготують всі необхідні документи (відповідно до листа Національного Банку України «Про необхідність прийняття заходів по захисту фінансових інтересів військовослужбовців у зв'язку з обслуговуванням кредитів»яким встановлено порядок). На жаль, не всі військовослужбовці мають можливість надати відповідні документи до банківських установ, наслідком чого є нарахування пені та штрафних санкцій.  

Крім того, учасники АТО та їх близькі родичі мають право на відповідні пільги з боку держави, що встановлені останніми змінами до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Всім відомий той факт, що отримати будь-яку пільгу від держави, це питання не з простих, а тому необхідно підготувати ряд документів, отримати консультації відповідних уповноважених органів, подати їх у встановленому законом порядку, та навіть при здійсненні всіх наведених дій, відсутні гарантії щодо отримання позитивного результату.
Задачею фонду є організаційна системна правова допомога бійцям АТО з питань підготовки, подачі та представлення законних інтересів бійців в органах соціального забезпечення, комісаріатів, підприємств та організацій відповідно до їх компетенції.

Майже всі військовослужбовці та їх близькі родичі мають, а іноді і зобов’язані, знайомитись з великою кількістю сухої правової інформації, яка відображена в Законах України «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Відсутність певних юридичних навиків та знань щодо тлумачення тих чи інших нормативно-правових навиків, говорить про необхідність залучення фахівців права для надання роз’яснень з приводу застосування наведених законів.

Правова Біржа FreeLawyer об`єднує близько 3 000 фахівців права зі всієї України, які готові відстоювати та захищати права українських бійців на правовому полі, доки вони захищають нас з Вами на справжній війні.

До благодійної програми приєдналися юристи з Києва, Харкова, Запоріжжя, Миколаєва, Дніпропетровська та Ужгорода та ін. міст. Знайти контакти та обрати собі юриста можна на сторінці Правової біржі у Каталозі юристів  або обрати правника на сторінці Юристи за спеціалізацією.

Нагадаю ще раз, що Фонд безоплатної правової допомоги учасникам АТО та їх сім’ям залучає правників по всій території України, є благодійним і допомагає безкоштовно.

Контакти Фонду: 
  • Адреса: вул. Михайла Котельникова, 45-В, 03115 Київ
  • Телефон: (044)200-41-31
  • Веб-сайт і сторінка на Facebook

    Варто зауважити, що для зручності в отриманні безкоштовної юридичної онлайн-консультації для користувачів Андроїд та IOS створено мобільні додатки.

_______________________________

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...