Шукати в цьому блозі

четвер, 3 березня 2016 р.

Мапа доступності для маломобільних груп населення

З бар’єрами в архітектурному просторі зіштовхуються у своєму житті більше 50% населення, і це не лише люди на інвалідних візках.

До категорії людей з обмеженою мобільністю відносяться батьки з дітьми на візочках, люди похилого віку та ті, хто має тимчасові проблеми зі здоров’ям. 

Цю проблему намагається вирішити сайт «Вільний простір», який реалізувала громадська організація «Підмога.інфо» за грантової підтримки «Фонду підтримки ініціатив місцевих громад» посольства Канади. 

На проект «Сприяння доступності міського середовища для людей з інвалідністю та інших людей з обмеженою мобільністю шляхом створення бази даних доступних об’єктів та розповсюдження відповідної інформації» було виділено 25 000 канадських доларів.


Мета проекту - надати користувачам можливість самостійно додавати об'єкти, які є доступними, а також перевіряти доступні об'єкти, які вже є на мапі для складання власного маршруту. 

За словами операційного менеджера ГО «Підмога.інфо» Владислава Волчкова, це пілотний проект, який буде тривати 3 місяці. Робота розпочнеться  з міста Києва, а коли сайт буде розроблений та почне працювати, організатори планують зробити таку інтерактивну карту доступності для всієї України.

Відсутність вільного доступу до об'єктів громадського користування згідно Конституції України порушує права людини, а також права людей з інвалідінстю. 

Норми доступності встановлені та керуються документом "Державні будівельні норми України", відповідальність за відповідність нормам несуть органи місцевого самоврядування.

Скориставшись даним інтерент-порталом кожен зможете зробити власне місто більш адаптованим для людей з обмеженою мобільністю.

Напишіть скаргу!

Якщо об’єкт або установа не відповідає нормам доступності, ви можете оформити та відправити скаргу у відповідний контролюючий орган. Зареєструйтесь зараз!

Дізнайтесь про свої права

Всі люди є рівними у своїх правах і повинні мати однаковий доступ до об’єктів громадського користування. Це право закріплене Конституцією України, а також Конвенцією ООН про права людей з інвалідністю, яку ратифікувала Україна. Створення перешкод та неналежним чином реалізовані умови для вільного пересування людей з обмеженою мобільністю порушують ваші права!

Стежте за змінами


Команда громадської огранізації, що створила проект, докладає усіх зусиль для того, щоб сприяти створенню належних умов та безбар’єрного простору в містах України. Кожен не байдужий може внести свій вклад в цю корисну справу.

Ви є вкласником установи?

Дізнайтесь, як зробити ваш заклад більш пристосованим для людей з обмеженою мобільністю.

ПартнериФонд підтримки ініціатив місцевих громад посольства Канади

Розробник сайту – компанія EMPEEK, керівник проекту - Денис Кашковський.

За матеріалами: http://vprostir.info/, pidmoga.info/pres-reliz

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...