Шукати в цьому блозі

понеділок, 13 червня 2016 р.

Онлайн будинок юстиції

Міністерство юстиції відкрило новий сервіс Онлайн будинок юстиції, який спростить жителям України видачу документів. Він  забезпечує отримання послуг без контакту з представниками влади. Поки сервіс працює в столиці в тестовому режимі.

На сайті запропоновано в онлайн-режимі ті послуги, надання яких викликає зараз найбільші черги, створює бюрократію і сприяє виникненню зловживань.

Онлайн будинок юстиції - це повністю прозора автоматизована система. Після тестування даний проект буде представлений на засіданні уряду. 

На сайті Онлайн будинку юстиції можна отримати необхідні послуги в електронному режимі. За допомогою сервісу кожен зможе отримати повторні документи: свідоцтво про народження, шлюб, розірвання шлюбу, смерть, зміну імені, а також відповідні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Крім того, є можливість зареєструвати онлайн громадську організацію.

На сайті також можна заповнити заявку, знайти докладну інструкцію користування сервісом і зв'язатися з органами, які відповідальні за процедуру.

Одним із розділів сервісу є соціальний ліфт. Потрапити на роботу до органів державної влади можна без протекції, без зв'язків та грошей. Ті, хто бажає влаштуватись на роботу в органи юстиції подаватимуть онлайн-заявки.

У перспективі кандидати проходитимуть додаткове навчання, потраплятимуть у відповідний рейтинг. Найкращі отримають роботу.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...