Шукати в цьому блозі

четвер, 2 березня 2017 р.

Перейменування скверів та вулиць в Шевченківському районі

У Шевченківському районі можуть з’явитися сквери імені Шеремета та Болбочана, вулиці Гаврилишина та Чикаленка.

Київська міська держадміністрація ініціювала обговорення щодо перейменування скверів та вулиць в Шевченківському районі. Зокрема, скверу імені Чкалова (вул. О. Гончара, 55-57) на сквер імені Павла Шеремета, сквер імені Косіора (вул. С. Стрільців, 86) на сквер імені Петра Болбочана, вулиці Ванди Василевскої на вулицю Богдана Гаврилишина, вулицю Льва Толстого на вулицю Євгена Чикаленка.

Громадське обговорення за нові назви триватиме протягом двох місяців, з 1 березня до 1 травня 2017 року, на сайті столичної влади (http://projects.kievcity.gov.ua/projects/). Дані пропозиції вже підтримала Комісія з питань найменувань Київради.

Щоб взяти участь у громадському обговоренні проекту, потрібно зареєструватися (авторизуватися) на сайті КМДА. За його результатами в травні буде повторно скликано Комісію та прийнято остаточне рішення про перейменування. Після цього депутати Київради мають проголосувати за відповідне рішення у сесійній залі.

Чиї імена можуть отримати сквери та вулиці Шевченківського району?

Павло Шеремет – журналіст й співкерівник «Української правди», якому підклали вибухівку під автомобіль і він загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького у Києві. Сквер імені Чкалова розташований неподалік від місця теракту. Організаторів та виконавців убивства Павла Шеремета досі не встановлено. Наразі в обговоренні проекту взяло участь 50 осіб.

Петро Болбочан – український військовий діяч, полковник Армії УНР, учасник Української революції 1917-1921 років. Наразі в обговоренні проекту взяло участь 25 осіб.

Богдан Гаврилишин – видатний економіст, громадський діяч, меценат. 1990 року заснував Міжнародний інститут менеджменту в Києві. Був співзасновником Європейського форуму з менеджменту у Давосі, що нині має назву Світовий економічний форум. Наразі в обговоренні проекту взяло участь 64 особи.

Євген Чикаленко – визначний громадський діяч, благодійник, меценат української культури, агроном, землевласник, видавець, публіцист. Автор практичних порад «Розмов про сільське господарство», «Спогадів», «Щоденника. 1917—1919». Наразі в обговоренні проекту взяло участь 46 осіб.
Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...