Шукати в цьому блозі

середу, 16 листопада 2022 р.

Бібліотека ім. М. Костомарова про Державний портал розшуку дітей «Діти війни»

Від початку повномасштабної війни в Україні запрацював державний портал розшуку дітей «Діти війни».

«Діти війни» — це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, що постраждали внаслідок війни російської федерації проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати та врятувати.
Його мета – сприяти пошуку дітей, визволити їх з місць примусового переміщення чи депортації. На порталі можна повідомити про дитину, яка загубилась, про злочин, скоєний проти неї. А також про факт депортації дитини, примусову зміну громадянства та документів дитини.



3 метою сприяння розшуку дітей, які зникли безвісти, були незаконно переміщені a6o депортовані до російської федерації чи інших країн, бібліотеки Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Києва також долучаються до проведення заходів інформаційної кампанії «ДІТИ ВІЙНИ» та розміщення в якості соціальної реклами матеріалів про державний портал розшуку дітей в соціальних мережах бібліотек.

Заходи інформаційної кампанії «ДІТИ ВІЙНИ» проводяться в тісній співпраці з проектом Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який реалізується Alinea Intemational Ltd., за участю Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Національного інформаційного бюро та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...