Шукати в цьому блозі

середу, 16 жовтня 2013 р.

Громадянська мережа ОПОРА

Представляємо Вам Громадянську мережу ОПОРА, створену 14 грудня 2005 р.


"Ми працюємо задля розвитку громадянського суспільства в Україні як фундаменту суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави"

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. 
Метою об'єднання є активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.
  • Забезпечення відкритості та прозорості діяльності органів та посадових осіб державної влади і місцевого самоврядування в Україні. 
  • Підтримка та розвиток ініціативних груп і середовищ на рівні місцевих громад, їх об’єднання в загальноукраїнську мережу співпраці та комунікації. 
  • Формування знань та навичок громадської активності в мешканців територіальних громад, сприяння професійному вдосконаленню активістів неурядових організацій. 
  • Активізація участі громадян в суспільному житті і розвиток потенціалу громадянського суспільства в Україні як фундаменту суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави.
  • В довготривалій перспективі — структуризація людей та ініціатив, які були залучені до діяльності, до формування загальнонаціональної мережі громадянського представництва та структурування суспільства, спрямованого на інтеграцію європейських демократичних цінностей.

14 жовтня 2013 р. Громадянська мережа ОПОРА презентувала сайт, який створено з метою допомогти громадянам стати більш поінформованими про діяльність парламенту. 

«Через інформаційний портал оприлюднюватимуться матеріали в форматі відкритих даних, що досі не доступно на офіційному сайті Верховної Ради України. Таким чином, кожен зможе отримувати зведену аналітичну інформацію, яка поновлюється в режимі живого часу, а не статичні таблиці чи вордівські документи. Ми також сподіваємось, що сумлінні народні депутати будуть зацікавлені в нашій роботі, а не ігноруватимуть, чи критикуватимуть її. Практика відкритих даних дозволяє системно оцінювати роботу парламентарів»,  – пояснює координатор виборчих і політичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.
Сайт  пропонує цілий спектр  інформації про Верховну Раду, а саме:
  • У розділі «Статистика» публікуються рейтинги депутатів, «кабінети» обранців з довідковою інформацією, присутністю їх на голосуваннях та на засіданнях профільних комітетів. Також можна переглянути статистику голосувань по фракціях за усі законопроекти ВРУ VII скликання. Завдяки сайту виборці матимуть змогу в автоматичному режимі порівняти сумісність голосування фракцій.
  • Журналісти ОПОРИ ретельно стежать за подіями у Верховній Раді і не тільки. Новини із зали засідань, про роботу комітетів, а також аналітичні звіти ОПОРИ про парламент розміщені у розділі «Читати».
  • ОПОРА спільно з «5 каналом» продукують телепрограму «Дорогі депутати». На сайт щотижня додається свіжий випуск передачі. Окрім того, в однойменному розділі сайту також зберігаються фотозвіти конференцій, круглих столів та інших подій, які стосуються питань парламентаризму та роботи ВРУ VII скликання.
  • У розділі «Документи» можна ознайомитися з протоколами засідань парламентських комітетів та відповідями на запити ОПОРИ стосовно роботи Верховної Ради.
  • Також ОПОРА слідкує за публікаціями народних депутатів у соціальній мережі Twitter, які можна переглянути на сайті.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...