Шукати в цьому блозі

четвер, 27 листопада 2014 р.

Ресурсний центр для допомоги вимушеним переселенцям

З вересня цього року в соціальній мережі Facebook з'явилась сторінка спільноти Ресурсний центр для допомоги вимушеним переселенцям

Головне завдання, яке ставить перед собою спільнота - це всебічна допомога вимушеним переселенцям зі сходу України та АР Крим.

Діяльність Ресурсного центру спрямована на:
- допомогу у вирішенні гуманітарних та правових потреб вимушених переселенців на безпечних територіях;
- підготовку нормативно-правової та аналітичної бази для розробки та втілення довготермінових стратегій допомоги вимушеним переселенцям та їх інтеграції;
- конструктивне поєднання, у найбільш ефективний спосіб, зусиль громадських ініціатив та органів державної влади у вирішенні проблем вимушених переселенців, зусилля із допомоги у забезпеченні прав і свобод вимушених переселенців та громадян України, які залишилися на окупованих та небезпечних територіях.

Громадські організації та ініціативи, разом із офісом Омбудсмана, за підтримки Програми з Розвитку ООН, створили Ресурсний Центр, до складу якого увійшли:


Нижче наводимо деяку корисну інформацію зі сторінки спільноти у ФБ . Інформація стане в нагоді кожному, хто бажає тим чи іншим чином підтримати наших співгромадян, які опинились у вкрай важких обставинах.

= Ресурсний Центр для внутрішньо переміщених осіб запрошує волонтерів до спільної дії та координації допомоги переселенцям із окупованого Криму та зони АТО. 
Ця допомога тим важливіша зараз – із настанням холодної пори року, до якої не всі переселенці/ки можуть швидко пристосуватися самотужки. 
Це можливо зробити знаходячись як і в Києві, так і дистанційно – з іншого регіону або країни; допомога потрібна в різних сферах, від чергування на гарячій лінії чи сортування гуманітарної допомоги – до розповсюдження інформації в соц.мережах і перекладів на іноземні мови.
Попередньо всі волонтери матимуть змогу пройти коротке навчання, яке може знадобитися і в інших проектах. Якщо ви можете приділяти роботі в проекті від 3 годин на день (один або кілька разів на тиждень), робити це протягом певного періоду часу (довше, ніж три чи чотири рази за життя:))) - заповніть, будь ласка, анкету.
Протягом кількох днів ми з Вами зв’яжемося! =

= "Вимушені переселенці" - за останні півроку це слово з юридичного терміну перетворилося для всіх нас в позначення конкретних людей: наших друзів, подруг, колег і колежанок; тих, чиї розмови про раптово зміненій життя ми раптом чуємо, статті про яких читаємо, тих, від кого приходять листи або дзвінки по телефону з проханням про допомогу.

Ніхто не в змозі самотужки допомогти відразу півмільйону людей, які були змушені залишити свої будинки в багатьох містах і селах Криму і Донбасу, близьких, звичну роботу, забрати дітей зі шкіл та садочків. Але завжди є можливість підтримати хоча б одного. Або одну. Допомогти зігрітися, отримати ліки, не залишитися без вечері, - допомогти відчути, що є хтось, кому вони не байдужі.

Ресурсний центр допомоги вимушеним переселенцям, об'єднуючий на даний момент більше десяти громадських організацій та ініціатив, був створений для того, щоб ніхто з вимушених переселенців не залишився наодинці зі своїми проблемами. Ми пропонуємо допомогти, а як саме це зробити - вирішуєте ви:

стати волонтером / волонтеркою Ресурсного центру
Це можливо зробити як перебуваючи в Києві, так і дистанційно - з іншого регіону або країни; допомога потрібна в самих різних сферах, від чергувань на гарячій лінії або сортування гуманітарної допомоги - до поширення інформації в соцмережах і перекладів на різні мови. Якщо ви готові приділити частину свого часу для того, щоб допомагати вимушеним переселенцям - заповніть, будь ласка, анкету волонтера РЦ

• допомогти речами
Більшість людей виїжджало навесні / влітку, не маючи часу взяти з собою все те, що потрібно для життя на новому місці. Завжди потрібні одяг та взуття (по сезону, не нова, але чиста й ціла - для жінок, чоловіків і дітей різного віку), постільні приналежності, посуд, продукти, які можна зберігати без холодильника, ліки, дитяче харчування, памперси (для дітей і дорослих), іграшки, канцтовари, а також за індивідуальними запитами від сімей переселенців і більш рідкісні речі (коляски для людей з інвалідністю, дитячі манежі і т.д.). Ми намагаємося оперативно оновлювати в соцмережах інформацію про те, які речі найбільш потрібні в даний момент.

Якщо ви в Києві, ми готові прийняти речі для переселенців кожен будній день, з 9 до 19, і в суботу з 10 до 18, за адресою: бульвар Лесі Українки, 3, оф. 49 (центр міста, недалеко від метро «Кловська» і «Палац Спорту»).

Ми будемо вдячні, якщо ви зможете завезти речі до нас у зручний для вас час, так як у нас немає можливості оплачувати машину для їх перевезення.

Але якщо у вас це зовсім не виходить, повідомте нам - ми постараємося знайти волонтера з машиною: дзвоніть 044 364 37 34, або напишіть листа на home@noborders.org.ua або залиште повідомлення в нашому ФБ.

Якщо ви живете не в Києві, а в іншому регіоні або іншій країні, швидше за все, поруч з вами також є переселенці чи біженці, яким потрібна допомога з речами. Зв'яжіться з нами, і ми разом зрозуміємо, як це краще зробити.

допомогти грошима
Переселенці звертаються до нас за допомогою в самих різних ситуаціях. Ми раді, коли можемо надати допомогу на місці (наприклад, запропонувавши їм на вибір теплий одяг з нашого складу), але, на жаль, ряд ситуацій не вирішується так просто - наприклад, мова йде про досить дорогих ліках (у тому числі тих, які людині потрібні не одноразово, а регулярно і щомісячно), теплого взуття конкретних розмірів, або швидкопсувних продуктах для малозабезпечених сімей.
Для того, щоб люди змогли отримати все це, у Ресурсного центру відкриті рахунки для благодійних пожертв - в гривнях і в євро.

Реквізити рахунку в гривнях:

Благодійний фонд "Рокада"
Фактична адреса: 03065 м. Київ, вул. Василя Чумака, буд.7, а / С108
Юридична адреса: 03190 м. Київ, вул. Вільгельма Піка, буд. 18/59, кв.27,
тел. (044) 501-56-96, тел./факс (044) 501-56-95

МФО 380805 ЄДРПОУ 26346977 Розрахунковий рахунок 26008461564
Банк: АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ" у м. Києві
Призначення платежу: благодійний внесок для допомоги внутрішньо переміщенім особам

Реквізити рахунку в євро:

Благодійний фонд "Рокада"
Фактична адреса: 03065 м.Київ, вул. Василя Чумака, буд.7, а / С108
Юридична адреса: 03190 м.Київ, вул. Вільгельма Піка, буд. 18/59, кв.27,
тел. (044) 501-56-96, тел./факс (044) 501-56-95

МФО 380805 ЄДРПОУ 26346977 Розрахунковий рахунок 26006153368
Банк: АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ" у м. Києві
Призначення платежу: благодійний внесок для допомоги внутрішньо переміщенім особам

Дякуємо Вам за пожертви в будь-якому розмірі, як одноразові, так і регулярні!


Ресурсний центр не видає гроші переселенцям на руки, але регулярно розглядає запити від них і оплачує найбільш термінові потреби безпосередньо. Надходження і витрати по рахунках відстежує колегіальний Наглядова Рада. Ми будемо публікувати звіти про надходження і витрати регулярно для всіх зацікавлених. =

Насамкінець, остання новина від Ресурсного центру:

= У Ресурсному центрі допомоги вимушеним переселенцям
почала працювати гаряча лінія +38 (044) 364 37 34.

Графік роботи: пн-сб 9:00 - 19:00

Зателефонувавши на неї, ви зможете отримати консультацію по всіх темах, з якими працюють організації, що входять в Ресурсний центр.

Пропущені номери записуються, і на них у робочий час передзвонюють оператори.

Нам також можна надіслати листа: home@noborders.org.ua  =

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...