Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 14 серпня 2020 р.

Чи потрібне страхування від COVID-19, якщо плануєш відпочинок чи мандрівку?

Так, під час подорожей в умовах пандемії мандрівникам потрібне страхування, яке може покрити витрати на лікування COVID-19. Є певні нюанси, щодо в'їзду туристів в Україну та виїзду українських подорожуючих за кордон. 

В рамках спецпроекту "Запитай Життя" даються відовіді на актуальні питання щодо страхування на час подорожей.



Для українців, які відправляються за кордон

Наразі українці можуть відвідати 23 країни. В деяких з них діють карантинні або візові обмеження, тому перш за все потрібно перевірити епідеміологічну ситуацію та умови в'їзду. 

"Зв’яжіться з авіакомпанією, туристичною фірмою або тим оператором, через якого ви бронювали поїздку, та уточніть актуальний стан карантинних обмежень у країні, перевірте статус вашого бронювання. Ретельно вивчіть умови вашого страхового полісу. Переконайтесь, що він покриває втрати, що можуть виникнути у випадку надзвичайної ситуації, в тому числі, інфікування коронавірусом", – рекомендують у Міністерстві закордонних справ. 

Ознайомитися з правилами в'їзду до конкретних країн можна на інтерактивній мапі від МЗС.

Нині там вказано, що обов'язковий страховий поліс, який покриває витрати на COVID-19, потрібен до двох країн – Туреччини і Танзанії.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба уточнює, що, наприклад, у Туреччині такий поліс можна купити по прильоту в аеропорт.

"Ви перетинаєте кордон і вам вимірюють температуру на в'їзді, – розповідає очільник МЗС. 

Якщо немає симптомів – вільно пропускають, а якщо є – пропонують безкоштовно пройти ПЛР-тест.

Важливий елемент – страхування, яке покриває випадки COVID-19.

Якщо раніше турист літав із загальним страховим полісом, то зараз потрібен той, який покриває наслідки коронавірусу. 

Раніше міністр культури і туризму Туреччини Мехмет Ерсой презентував спеціальний страховий поліс для туристів на випадок інфікування COVID-19.

Пакет страхування на 7 днів коштує 15, 19 та 23 євро і відповідно покривати витрати – 3, 5 та 7 тис. євро.

Програма охоплює всі аспекти подорожі – аеропорт, трансфери та готелі.

Самостійно придбати страхові поліси для виїзду за кордон можна в українських страхових компаній. Наприклад, їх нині продають такі фірми: ARX, VUSO, Uniqa, "Європейське туристичне страхування" (ЄТС).

Стандартний пакет покриває витрати на тестування та лікування COVID-19 на період туру (до 15 діб). 

Розширені пакети страхування передбачають продовження дії полісу ще на 10 днів, якщо турист затримався в країні через хворобу, та заміну зворотнього квитка.

У жодний пакет нині не входять витрати на обсервацію і карантин.

Ціна страхового полісу змінюються залежно від території, ліміту покриття, кількості днів та програми послуг. 

Наприклад, якщо розглядати страхування в Туреччину, то в середньому вартість мінімального полісу – 25-30 гривень в день. 

Ліміт покриття в таких страхових полісах, зазвичай, становить 30 тисяч євро. У деяких компаній ціна за один день знижується з тривалістю перебування. 

Загалом у страхових зазначають, що поліс повинен мати чіткі дати, або ж можна придбати розширене страхування на рік. 

При розширеному страхуванні потрібно вибрати кількість днів, яку ти проведеш за кордоном протягом року – 30, 60, 90, 180 чи 365 днів.

Деякі компанії самі впроваджують ліміт туристичних днів, часто він не перевищує 90.В середньому річне страхування в українських компаніях з можливістю виїзду на 90 днів у всі країни світу, окрім США та Канади (в ці ще дорожче), вартує понад 2 тисячі гривень. 

Страховий поліс, який покриває витрати на лікування коронавірусом, може також входити у вартість туристично туру. 

"Поліс на медичне страхування входить до вартості пакету.

Найбільш економна програма страхування "А" покриватиме тестування на COVID-19 у разі наявності симптомів, амбулаторне лікування в межах суми і терміну туру, або стаціонарне – в межах страхової суми і терміну туру + 15 днів. 

Але якщо турист залишається на довший термін, ніж його зворотній квиток, то витрати на новий квиток не відшкодовуються.

Подорожуючий може скористатися ширшим страховим пакетом "В". 

При доплаті від 1 до 3 доларів або євро (в залежності від країни призначення) за особу за день перебування, додатково страхова компанія покриватиме + 15 днів амбулаторного лікування після закінчення терміну дії туру, і до 250 доларів або євро на зворотній квиток, якщо турист залишається довше термінів", – ділиться досвідом туроператор TUI Ukraine.


Додатково можна оформити страхування, яке мінімізує втрати у випадку інфікування ще на території України.

"Є ще один вид страхування, який стосується фінансових ризиків. Якщо з моменту повної оплати туру у туриста виявляється хвороба, яка унеможливлює його подорож і підтверджується документально, зокрема й COVID-19, йому компенсується частково або повністю вартість туру, за винятком франшизи", – розповідають у TUI Ukraine.

Там також запевняють, що зміна пакетів страхування, які тепер включають витрати на COVID-19, не вплинула на вартість турів. 

Український мандрівник також може оформити страховий поліс для подорожей Україною.Такі послуги надають страхові компанії, які спеціалізуються на цьому напрямку. Наприклад, "ЄТС" Зазначається, що поліс діятиме у всіх областях країни, крім місця реєстрації проживання.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч)
.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...