Шукати в цьому блозі

суботу, 19 грудня 2020 р.

Система автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів (АС «ІРЦ») та мобільний застосунок від МОН

До дня Святого Миколая, 19 грудня 2020 року, Міністерство освіти і науки України презентувало Систему автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів (АС «ІРЦ») та мобільний застосунок. Система складається з таких вебресурсів:
  • портал «Інклюзивно-ресурсний центр» з розробленими та впровадженими додатковими модулями;
  • мобільний застосунок АС «ІРЦ», який створено з метою швидкого доступу до порталу.


«У День Святого Миколая Міністерство освіти і науки України робить важливий подарунок для дітей з особливими освітніми потребами. Відтепер ці здобувачі освіти та їхні батьки можуть користуватися мобільним застосунком АС «ІРЦ» для зручного й швидкого розв’язання будь-яких питань, які стосуються взаємодії з інклюзивно-ресурсними центрами. Тож можна скористатися мобільним застосунком і отримати відповіді на всі запитання. Застосунок АС «ІРЦ» є першим офіційним додатком МОН. Нові, більш широкі можливості системи є також своєчасною реакцією на виклики через пандемію COVID-19, адже використання зазначених порталу та мобільного застосунку дає змогу вдвічі зменшити кількість необхідних особистих візитів батьків до інклюзивно-ресурсних центрів. Висловлюю подяку всім причетним до становлення інформаційної системи національного рівня АС «ІРЦ» та її розвитку. Бажаю міцного здоров’я!», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.


Портал доступний за цим посиланням; застосунок — для iOS і для Android.


Там можна подати заяву для проведення комплексної оцінки розвитку дитини, знайти контакти ІРЦ на мапі, відповіді на поширені запитання, а згодом завантажити висновок про комплексну оцінку. Використання порталу та мобільного застосунку дає змогу вдвічі зменшити кількість необхідних особистих візитів батьків до інклюзивно-ресурсних центрів, вважають у МОН.


Як користуватися порталом «ІРЦ» та мобільним застосунком АС «ІРЦ», можна ознайомитися у відповідних інструкціях:


Для батьків:

Портал: bit.ly/37v7THS

Моб. застосунок: bit.ly/34ph5eZ


Для фахівців ІРЦ:

Портал: bit.ly/2IZ6zTY

Моб. застосунок: bit.ly/38cVHuw


Для директорів ІРЦ:

Портал: bit.ly/2K6T2KR

Моб. застосунок: bit.ly/2Wu7G1f


Для закладів освіти:

Портал: bit.ly/3mxqNBW

Моб. застосунок: bit.ly/3mwxlAI





Довідково

Додаток АС «ІРЦ» було розроблено у 2018 році відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 615. Власником АС «ІРЦ» та майнових прав інтелектуальної власності на твір (твір – прикладна комп’ютерна програма, що забезпечує функціонування всіх модулів і блоків АС «ІРЦ» а також її сумісність та інтегрованість з іншими інформаційно-телекомунікаційними системами), є держава в особі Міністерства освіти і науки України. Розробку АС «ІРЦ» здійснило ТОВ «Нові знання». Технічне адміністрування АС «ІРЦ» здійснює ДНУ «Інститут освітньої аналітики».



 






 Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...