Шукати в цьому блозі

понеділок, 23 жовтня 2023 р.

24 жовтня - Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй

24 жовтня відзначається Міжнародний день ООН - важлива подія у світовій історії. Саме у цей день, 24 жовтня 1945 року, набув чинності Статут Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Україна є однією з перших держав, яка підписала цей історичний документ та стала однією з засновниць організації.

Основною місією ООН є забезпечення міжнародного миру та запобігання загрозі світовій війни. Головними структурами, які працюють в межах ООН, є Генеральна Асамблея та Рада Безпеки (РБ).

Генеральна Асамблея об'єднує всіх членів ООН, а також є місцем для обговорення важливих питань та прийняття рішень. Рада Безпеки, у свою чергу, відповідає за забезпечення міжнародного миру і безпеки та приймає рішення щодо реагування на конфлікти та загрози.

Протистояння російській агресії та порушенню принципів, закладених в Статуті ООН, стали важливими завданнями України в Раді Безпеки. Це відображає нашу рішучість захищати сучасний світовий порядок, який покладений в основу цієї міжнародної організації.

Святкування Дня Організації Об'єднаних Націй є підтвердженням нашої віри в можливість світового співтовариства покласти край насильству, сприяти розвитку та забезпечувати рівність між націями. Це також символізує нашу підтримку прав людини та зусилля зменшити бідність на планеті.

Спільно з іншими країнами, Україна працює над тим, щоб реалізувати ці важливі цілі та долучається до зусиль ООН у забезпеченні миру, стабільності та просування загальних глобальних цілей.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...