Шукати в цьому блозі

четвер, 17 січня 2013 р.

«Прозора бюрократія»

Засновником проекту "Прозора демократія" є Центр політичних студій та аналітики який був створений 2005 року. На даний час представництва Центру зареєстровані в усіх областях України. До складу команди Центру входять політологи, юристи, економісти, соціологи, депутати різних рівнів та представники місцевих органів влади.
ГО «Центр політичних студій та аналітики» входить до складу коаліції громадських організацій: 
  • «Новий громадянин» – успішна політично незаангажована громадська ініціатива, мета якої – посилення впливу на суспільні та політичні процеси в Україні, пошук нових механізмів тиску і контролю на владу. 
Партнерство "Новий Громадянин"  існує як мережева, децентралізована громадянська платформа, дієвий майданчик для координації дій та реалізації громадських ініціатив, координацією діяльності якої займається ГО “Центр UA”. Місія кампанії – творення самоорганізованого суспільства активних громадян. Партнерство утворилося 25 листопада 2009 року напередодні президентських виборів.
Учасниками кампанії є понад півсотні незалежних громадських організацій, які захищають права людини, обстоюють свободу слова, займаються моніторингом, досліджують актуальні питання державної політики, вирішують проблеми місцевого самоврядування, дбають про довкілля та здоров'я  допомагають молоді тощо.
Громадське Партнерство “За доброчесні державні закупівлі в Україні» є постійно діючим об’єднанням понад 50 неурядових організацій, засобів масової інформації, бізнес-організацій, аналітичних центрів та індивідуальних членів.
Метою Партнерства є зниження рівня корупції у сфері державних закупівель задля задоволення суспільних потреб.
Тисни "Детальніше" та дивись відео "Україна без корупції"!


На сьогоднішній день, за допомогою міжнародних інституцій, експерти Центру здійснюють три Всеукраїнські моніторинги діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування.
Робота сайту спрямована на полегшення розуміння своїх прав та обов'язків відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації» як державних службовців, які мають надавати інформацію на запити, так і представників громадськості та журналістів, які ці запити надсилають. Таким чином, сайт існує як комунікативний майданчик для всіх зацікавлених сторін з реалізації вищезазначеного закону.
Інтернет-сайт «Прозора бюрократія» (Особливості застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації») розпочав свою роботу за підтримки Представництва Ради Європи в рамках програми «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» та Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
Сайт по доступу до публічної інформації сприяє об’єднанню зусиль всіх суб'єктів цього процесу для забезпечення прозорості та відкритості роботи органів влади та сприяє демократичним перетворенням України.
Інформація на ньому постійно оновлюється відповідно до процесів, що відбуваються в Україні як на загальнодержавному, так і на місцевому рівні та пов'язані з доступом до публічної інформації, оскільки першочерговим завданням є забезпечення реалізації на практиці кожного положення закону про Доступ.
Крім того, постійне висвітлення на сайті прецедентів, пов'язаних з доступом до публічної інформації, ілюструватиме дієвість Закону на практиці та спонукатиме громадськість долучатись до процесу особистого контролю влади, що в свою чергу сприятиме розвитку громадянського суспільства в Україні.
На сайті можна ознайомитися з рейтингом прозорості органів місцевої влади, який проводить Центр в рамках Всеукраїнської моніторингової кампанії «Знати, щоб діяти», що в свою чергу, сприяє реалізації Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...