Шукати в цьому блозі

середу, 11 травня 2016 р.

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

До уваги мешканців Шевченківського району м. Києва!

З 01.05.2016 змінено реквізити рахунків для зарахування коштів за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухому майно.




Що таке державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і для чого вона потрібна?

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (далі – державна реєстрація прав) – офіційне визнання і підтвердження державою фактів виникнення, переходу або припинення прав на нерухоме майно, обтяження таких прав шляхом внесення відповідного запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав).


Стаття 2 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Державна реєстрація покликана забезпечити охорону та захист прав та законних інтересів власників, користувачів нерухомого майна шляхом створення додаткових гарантій для них.

Державна реєстрація прав зводить до мінімуму можливість недобросовісних осіб реєструвати на себе права, які їм не належать, а тому створює перешкоди для проведення незаконних операцій з нерухомістю.

Лише зареєстровані права мають юридичну силу перед іншими (третіми) особами, а зареєструвати за собою права на нерухомість може лише особа, якій вони належать згідно з дійсними документами, які відповідають вимогам законодавства.

За матеріалами: http://shev.gov.ua/, www.rs-kyivobljust.gov
__________________________________
Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...