Шукати в цьому блозі

четвер, 13 січня 2022 р.

Щомісячна матеріальна допомога з міського бюджету для дітей-сиріт та окремих категорій осіб із інвалідністю

Діти-сироти та окремі категорій осіб із інвалідністю отримуватимуть матеріальну допомогу з міського бюджету щомісячно протягом 2022 року. Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, підписано відповідне розпорядження КМДА № 205.









«Держава здійснює щомісячні виплати зазначеним категоріям осіб у розмірі від 1000 до 1500 грн. Проте ми розуміємо, що об’єктивно це невеликі кошти і їх часто недостатньо. Тому вже декілька років поспіль із міського бюджету здійснюються доплати для підтримки дітей-сиріт та окремих категорій осіб із інвалідністю, які, фактично, подвоюють суму. Усього таку матеріальну допомогу у 2022 році будуть отримувати 24 372 особи. А на ці потреби передбачено майже 324 мільйони гривень», – зазначила Марина Хонда.

Згідно з розпорядженням, матеріальну допомогу в розмірі 1500 грн будуть отримувати:
  • діти з інвалідністю підгрупи А;
  • діти з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування або які виховуються у прийомних сім’ях чи дитячих будинках сімейного типу;
  • діти-сироти;
  • особи з інвалідністю І групи підгрупи А, розмір пенсії яких не перевищує розміру 2,5 прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність;
  • особи з інвалідністю І групи підгрупи А – одержувачі державної соціальної допомоги.

У розмірі 1000 грн:
  • діти з інвалідністю;
  • діти, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • особи з інвалідністю І групи, розмір пенсії яких не перевищує 2,5 прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність;
  • особи з інвалідністю І групи – одержувачі державної соціальної допомоги;
  • особи, які є одержувачами допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органу, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність.

Виплатять одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу на поточні рахунки в банках для виплати пенсій і на рахунки, відкриті в банку, що є учасником проєкту «Муніципальна картка «Картка киянина». Також пільговики, які отримують виплати через «Укрпошту», зможуть отримати допомогу у відділеннях установи, або виплати будуть доставлені разом із пенсією.


За матеріалами: https://kyivcity.gov.ua








Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...