Шукати в цьому блозі

четвер, 11 липня 2013 р.

Громадська організація «Ліга інтернів»

Представляємо Вашій увазі Громадську організацію «Ліга інтернів»Асоціацію випускників Програми стажування
у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади.
Громадська організація «Ліга інтернів» була заснована у травні 2009 року як Асоціація випускників Програми стажування молоді у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади.
Основною метою організації є розвиток Програми стажування, покращення співпраці та зв'язків між її випускниками. Актуальними напрямками також є пошук додаткових джерел підтримки Програми, посилення її навчальної частини тощо.
Громадська організація «Ліга інтернів» – це недержавна, неприбуткова організація. Основними напрямами діяльності ГО «Ліга інтернів» є такі:
- адміністрування Програми стажування у Верховній Раді України;
- підтримка зв’язків, налагодження співпраці з випускниками Програми;
- співпраця з іншими програмами стажування, державними та громадськими, міжнародними - організаціями, навчальними закладами, реалізація спільних проектів;
- адміністрування Європейського центру інформаційної підтримки Верховної Ради України.
[Коротка довідка: Програма парламентського стажування була заснована у 1995 р. Асоціацією колишніх конгресменів США спільно з Верховною Радою України. З 2000 р. адміністрування програми здійснює Програма сприяння парламенту (ПСП ІІ) на основі угоди про співробітництво з USAID. З 2010 року Програма адмініструється Асоціацією випускників Програми стажування «Лігою Інтернів» за допомогою Програми сприяння парламенту.
Метою Програми є надання молодим українським професіоналам можливості взяти пряму участь у законодавчому процесі, що стане початком їхньої майбутньої політичної, законодавчої або публічної кар'єри та підтримає демократичні принципи роботи парламенту України та центральних урядових органів. Програма діє вже 17-й рік. За цей час більше 1100 українських студентів, аспірантів та молодих політиків отримали нагоду попрацювати у різних парламентських комітетах і управліннях, а тепер — і в центральних органах виконавчої влади.
Учасники програми проходять жорсткий конкурсний відбір і можуть працювати повний робочий день, неповний робочий день або надавати допомогу законодавчому або виконавчим органам як волонтери. Перші дві категорії інтернів можуть отримувати матеріальну підтримку для часткового покриття витрат з проживання.
У 2008 р. Програма стажування була розширена на установи керівних органів виконавчої влади.
Діяльність Програми парламентського стажування:
1. Стажування
2. Навчання
3. Розвиток лідерського потенціалу
4. Соціальна активність
]
Завітавши на сайт ГО , Ви зможете ознайомитись з виданням Вісник інтерна за 2012-2013 роки. Дивитись останній номер (№ 5 : весна 2013 р.)

Звертаємо Вашу увагу та те, що оголошено конкурс на участь у Програмі стажування у Верховній Раді України 2013-2014 рр.
Тривалість Програми – до 10 місяців. Закінчення стажування - 15 липня 2014 року.
Кандидат на участь у Програмі повинен відповідати таким вимогам:
- бути громадянином України і вільно володіти українською мовою;
мати базову вищу освіту (освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр») та бути академічно успішним;
- володіти щонайменше однією іноземною мовою;
- мати досвід роботи з найбільш поширеним програмним забезпеченням ПК;
- мати активну громадську позицію і брати участь у громадській діяльності;
- бути віком до 29 років станом на 31 липня 2013 р.;
- не бути учасником Програми в минулому;
- не бути штатним/позаштатним помічником-консультантом народного депутата України або штатним/позаштатним працівником Апарату Верховної Ради України.
Інформація щодо підготовки конкурсного пакету
Інформація, подана в анкеті, відіграє дуже важливу роль протягом усього процесу відбору. Належним чином оформлена анкета, правдиві та вичерпні дані, вказані у ній, допоможуть Відбірковій комісії адекватно оцінити Вас як претендента на участь у Програмі.
Кількість претендентів на участь у програмі в 2012-2013 році становила 4 особи на місце.
Для участі у конкурсі необхідно до 31 липня 2013 року заповнити та надіслати аплікаційну форму з електронною фотокарткою та електронну фотокартку окремим файлом на адресу: vr_application13-14@interns.org.ua.
Будь ласка, у темі повідомлення зазначте «Parliamentary Internship application», а анкету назвіть своїм прізвищем та ініціалами латиницею, наприклад «ShevchenkoAM».
Анкету на участь у Програмі можна завантажити тут.
Вимоги до подачі фото можна завантажити тут.
Анкети минулорічних зразків до конкурсу не приймаються. Результати першого туру відбору будуть опубліковані на сайті Програми орієнтовно наприкінці серпня.
Дізнатись більше про місію програми та обов'язки інтернів можна тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...